NOVI ALBUM PSIHOMODO POPA Zabavni rock’n’roll klasik u spomen na Tigrana Kalebotu Istaknuto

Četvrtak, 20 Veljača 2020 16:54
Napisao/la Aleksandara Dragaš

Kad je koncem 2017. godine iznenada umro Tigran Kalebota, šok i nevjerica su bili ogromni. Ne samo među dečkima iz Psihomodo popa, koji su ostali bez bubnjara, suosnivača benda i čovjeka koji se brinuo o jako mnogo stvari iza scene, nego i u široj javnosti. Pišući tada in memoriam Tigranu - koji je daleko češće mene pitao o mom zdravstvenom stanju nego ja njega jer za ovo drugo nije ni bilo potrebe pošto je bio zdrav ko dren - napisao sam da bi i on bio najsretniji kad bi Psihomodo nastavili bez njega.

Autor: Aleksandar Dragaš
Foto: Darko Tomaš / CROPIX

Odustajanje od daljnjeg rada bila bi predaja pa i izdaja onoga zašto je i taj bubnjarski tigar punka i rocka živio svim srcem. Stoga mi je bilo drago kad je Psihomodo pola godine nakon Tigranove smrti održao uspješan i krasan koncert na Šalati u spomen na njega, a promotrite li pomnije naslovnicu “Digitalnog neba”, zapazit ćete i da je novi album benda posvećen bubnjaru koji je često na pozornicu izlazio u odijelu s uzorkom tigrova krzna. Na toj naslovnici Tigran se uspinje stepenicama nad kojima piše “exit”, negdje u “Digitalno nebo” naslovne skladbe u stilu Ramonesa s “End Of Century” dok je psihodelično džezirana “Oko šest ujutro” primjerena završnica albuma.

Unutar tog i takvog okvira može se u još ponekoj pjesmi pronaći referenca na Tigrana, no “Digitalno nebo” ne zaslužuje pohvale samo zato što su ova ili ona pjesma lijepa posveta preminulom bubnjaru Psihomoda nego i što je bend, ponovo u sjajno pogođenoj produkciji Srđana Sekulovića Skansija, nastavio uzlet ostvaren albumom “Ćiribu ćiriba” (2015). Albumi “Debakl” (2000.), “Plastic Fantastic” (2004) i “Jee! Jee! Jee! (2009) imali su pogodaka, no “Ćiribu ćiriba” s hitovima “Bejbi” i iz naftalina izvučene “Donne”, zahvaljujući i ostalim pjesmama, predstavljao je regenerirani i živahniji, napucaniji i raspištoljeniji Psihomodo.

Kompletan članak možete pročiatati na portalu Jutarnjeg lista: NOVI ALBUM PSIHOMODO POPA Zabavni rock’n’roll klasik u spomen na Tigrana Kalebotu

Video sadržaj